ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Εξιχνιάσθηκαν  δέκα περιπτώσεις απατών με υπολογιστή

Εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, δέκα περιπτώσεις απατών με υπολογιστή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 32χρονων (άντρας – γυναίκα) ημεδαπών για το αδίκημα της απάτης με Η/Υ κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαΐου έως τέλη Ιουλίου 2023, αναρτώντας ψευδείς αγγελίες πώλησης διαφόρων αντικειμένων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξαπάτησε σε δέκα περιπτώσεις υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι κατέθεταν χρηματικά ποσά για την αγορά των προϊόντων χωρίς όμως να τα παραλάβουν ποτέ.
Σε τέσσερις εκ των περιπτώσεων τα χρηματικά ποσά διαπιστώθηκε ότι κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της 32χρονης, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες ανέρχεται στα 1.550 ευρώ.
Μετά από αναζητήσεις ο 32χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Ευόσμου και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για έτερες υποθέσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.