ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης …

Στον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή του δήμου Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες, 57, 64 και 73 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε αγροτική περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που αποτελούνταν από 5 εκχερσωμένα τμήματα και συνδέονταν μεταξύ τους μέσω μονοπατιού, καλλιεργούσαν συνολικά 368 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, που βρίσκονται στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 506,9 γραμμαρίων, 30 γραμμάρια σπόροι κάνναβης, 1 σπρέι πιπεριού, 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

error: Content is protected !!