ΛΑΓΚΑΔΑΣ : ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
“Αγαπητοί Συνδημότες,
Απευθύνω ύστατη έκκληση σε όλους για αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας μας και για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.
Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ! Μην επαναπαύεστε και μην εφησυχάζετε. Δυστυχώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μας δεν είναι καλή. Το μήνα Νοέμβριο θρηνήσαμε την απώλεια 26 συνδημοτών μας που έφυγαν από κορωνοϊό. Το μήνα Δεκέμβριο ο αριθμός των συνδημοτών μας που πέθαναν με αιτία τον Covid-19, διπλασιάστηκε φτάνοντας τους 53 θανάτους. Είναι αριθμοί δυσανάλογα μεγάλοι σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου μας.
Με δεδομένα τα σήματα κινδύνου που στέλνουν οι λοιμωξιολόγοι και τους μεγάλους φόβους για τρίτο και χειρότερο κύμα πανδημίας, ο Δήμος Λαγκαδά δε θα επιτρέψει σε καμιά περίπτωση -και στο μέτρο των δυνατοτήτων του- φαινόμενα συγχρωτισμού και εφησυχασμού.
Αγαπητοί συνδημότες,
Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, με εποχικές ιώσεις και γρίπη. Ας κάνουμε υπομονή για να μη θρηνήσουμε το θάνατο κι άλλων συμπολιτών μας. Είναι μεγάλη ανάγκη να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας.
Είναι η ώρα να λάβουμε τις αποφάσεις μας.
Είναι η ώρα των προσωπικών επιλογών και της ατομικής ευθύνης”.
Ιωάννης Ταχματζίδης
Δήμαρχος Λαγκαδά