ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Δικαίωμα στην προσβασιμότητα. Παρέμβαση του Δήμου Λαγκαδά για αναβατόριο ΑμεΑ στο 2ο Γυμνάσιο.

 

Ολοκληρώνονται εντός της ημέρας οι εργασίες εγκατάστασης ενός αναβατορίου για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Διευθύντριας της Σχολικής Μονάδας Άννας Τιρικανίδου δίνοντας εντολή να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του συστήματος υποδοχής μαθητών με κινητικά προβλήματα.
Το αναβατόριο τοποθετήθηκε στο εξωτερικό και εσωτερικό κλιμακοστάσιο του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση μαθητών AμεΑ.
✉️Επιστολή της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά:
Ένα αίτημα πολλών χρόνων του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά έγινε, επιτέλους, πραγματικότητα. Το σχολείο απέκτησε, πλέον, σύστημα υποδοχής μαθητών ΑΜΕΑ, το οποίο πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή είσοδο μαθητών ΑΜΕΑ στο κτήριο και την άνοδό τους στον 1ο όροφο. Στο παρελθόν, χρειάστηκε να μετεγγραφούν μαθητές μας σε άλλο σχολείο, γιατί δε μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται τα Εργαστήρια Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών. Τις τελευταίες ημέρες εκτελούνται πυρετωδώς εργασίες για την εγκατάσταση σύγχρονης ράμπας για την ασφαλή είσοδο στο κτήριο και αναβατόριο ΑΜΕΑ για την ασφαλή, γρήγορη κι άνετη άνοδο στον 1ο όροφο. Σε συνδυασμό με την τουαλέτα ειδικών προδιαγραφών, η οποία έγινε τον προηγούμενο Αύγουστο, είμαστε πλέον σε θέση να υποδεχόμαστε με αξιοπρέπεια μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Με την ιδιότητα της διευθύντριας της εν λόγω σχολικής μονάδας, απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαγκαδά κ. Μπίκα Κωνσταντίνο για την άοκνη προσπάθειά του και το ειλικρινές ενδιαφέρον του, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων και η ασφαλής εγκατάστασή τους. Ευχαριστώ, επίσης, και τον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαγκαδά κ. Κίτσογλου Σάββα για τη συνολική επίβλεψη των έργων.
Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
ΔρΤιρικανίδου Άννα

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες