ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση του νέου κτηρίου για το 2ο Γυμνάσιο

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης έκτασης από τον δήμο Λαγκαδά στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.
Πρόκειται για έκταση συνολικά 5.696,73 τ.μ. στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτήριο.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιώργος Ξενιτίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, θέτοντας τις βάσεις ώστε ο δήμος Λαγκαδά να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκταση κρίθηκε κατάλληλη για την ανέγερση του διδακτηρίου του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά σύμφωνα με το από 29/5/2017πρακτικό καταλληλότητας και Επιλογής Χώρου της αρμόδιας από τον Ν.3467/2006 Επιτροπής.
Η έκταση δρομολογήθηκε να παραχωρηθεί στις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στις 28 Ιουλίου 2021, με την ΚΤΥΠ ΑΕ να αναλαμβάνει την κατασκευή του σχολικού κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ, με ορίζοντα υλοποίησης τα δέκα χρόνια.
«Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού φαίνεται πια ότι δίνεται έμπρακτά λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης που αφορά το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Ευελπιστούμε το έργο να υλοποιηθεί ώστε οι μελλοντικές γενιές της περιοχής να μπορούν να χαρούν ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ Γιώργος Ξενιτίδης.