Λαγκαδάς VIMA : Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά

Ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής διδάχθηκαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λαγκαδά με την επίσκεψη των μελών του Συλλόγου Παραπληγικών Θεσσαλονίκης.
🔹Σκοπός της όλης δράσης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μικροί μαθητές με τα άτομα με αναπηρία στο γενικότερο πλαίσιο της αποδοχής της διαφορετικότητας, ως συνεκτικού στοιχείου μιας κοινωνίας που προάγει τον σεβασμό μεταξύ των μελών της. Εξάλλου, όλοι είμαστε «διαφορετικοί» και μπορούμε να ζούμε αρμονικά σε μια κοινωνία ανοικτή σε όλους.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τα παιδιά:
✔️ για την έλλειψη δομών, τις δυσκολίες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε δρόμους, κτίρια και σε χώρους διασκέδασης (π.χ. καφετέριες),
✔️για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως συνειδητοποιημένοι πολίτες απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρίες (π.χ. να μην παρκάρουμε στις ράμπες) καθώς και,
✔️ για τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες αναπηρίες, όπως τροχαία ατυχήματα, βουτιές στην θάλασσα, γενετικά αίτια, κλπ.
Από την πλευρά τους οι μαθητές παρουσίασαν μια άφισα που έφτιαξαν με καπάκια. Φώνάξαν συνθήματα δείχνοντας την αγάπη, το σεβασμό και τον θαυμασμό μας σ’αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν με περίσσεια δύναμη ξεπερνώντας την αναπηρία τους και αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους. Γι’αυτό και οι μικροί μαθητές αποφάσισαν να τους χαρίσουν την αφίσα ως μια μικρή ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης.
👏 Συγχαρητήρια στη διεύθυνση του νηπιαγωγείου για την πρωτοβουλία!👏