Λαγκαδάς NEWS : Συμμετοχή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Λαγκαδά σε πρόγραμμα Erasmus στο Βερολίνο 

Το 1ο Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποιεί το 3ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2021-2022 στα οποία περισσότεροι από 45 μαθητές έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.
➡️Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.), και καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.
👨‍🏫Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ είναι ο εκπαιδευτικός: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.
👉Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετάσχουν 16 μαθητές και 4 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι θα προέρχονται από τους Τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και Μηχανολογίας.
✈️Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη 15 ημερών στη ΒΕΡΟΛΙΝΟ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, από 23 Μαρτίου έως 07 Απριλίου 2022 όπου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τίτλο:
«Μηχανοτρονική: Μελέτη και κατασκευή ευφυών μηχανικών συστημάτων. Η εφευρετικότητα και η καινοτομία στο αυτοκίνητο του αύριο»
➡️Η υποστήριξη των υφιστάμενων τεχνολογιών αλλά και η εξειδίκευση και διερεύνηση δυνατοτήτων και καινοτομιών στο χώρο της αυτοκίνησης, αποτελεί πεδίο ανεξάντλητης δραστηριοποίησης και φυσικά σταθερή αξία στην αγορά εργασίας. Η δυνατότητα που θα δοθεί σε εκπαιδευόμενους αλλά και στους συνοδούς τους να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες στο τομέα αυτό, δεν είναι απλώς πολύτιμες αλλά ιδιαίτερα αναγκαίες.
➡️Επιπλέον θα συμμετάσχουν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Βερολίνου, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την διεύρυνση καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών μάθησης, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.
➡️Θα υλοποιηθούν πολιτιστικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου με επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα.
➡️Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.