Λαγκαδάς NEWS : Ο Δήμος Λαγκαδά τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε στον Δήμο Λαγκαδά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες τελέσθηκαν οι καθιερωμένες δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα ηρώα των Τοπικών Κοινοτήτων.
🔵Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση παρελάσεων από σχολεία και φορείς των κατά τόπους Κοινοτήτων.
🔵Στην έδρα του Δήμου Λαγκαδά, οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την τέλεση της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
🔵Ακολούθησε η Επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό Ζυγό.
🔵Στη συνέχεια τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλης του Λαγκαδά, Επιμνημόσυνη Δέηση και η Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη των Πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδας μας, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στον πόλη του Λαγκαδά με τη συμμετοχή τμημάτων σχολικών μονάδων του Δήμου Λαγκαδά και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Κώστας Χήτας, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά.
🔵«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, η κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας διδάσκει καθημερινά σε εμάς, τους αποδέκτες μιας βαριάς κληρονομιάς, τις αξίες και το όραμα φτωχών και απλών ανθρώπων, οι οποίοι έβαλαν πάνω από όλα την αγάπη για την εθνική τους ταυτότητα, παραμερίζοντας φόβους και ενδοιασμούς.
200 και πλέον χρόνια μετά, δεν ήταν λίγες οι φορές που η χώρα μας πέρασε από δεινά, συμφορές και προκλήσεις.
Μπροστά σε όλα αυτά όμως, καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι, γιατί έτσι μας δίδαξε η ένδοξη ιστορία των προγόνων μας.
Το μέλλον σίγουρα δεν προδιαγράφεται ρόδινο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ούτε και στην σκλαβωμένη Ελλάδα υπήρχαν περιθώρια για αισιοδοξία.
Μπροστά σε μια νέα, δύσκολη καμπή της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, ας μιμηθούμε για μια ακόμα φορά το όραμα και τον πατριωτισμό των θρυλικών μορφών της Επανάστασης του 1821, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις αποσκοπώντας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα μας.
Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους!», δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.