Λαγκαδάς ΤΟΠΙΚΑ : Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Δήμο Λαγκαδά

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις εργασίες αποκατάστασης από την πρόσφατη θεομηνία στο Δήμο Λαγκαδά.
Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών από την πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή του Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη.
Παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Προκοπίδη και Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων, Άννας Σαρίκου και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπου Στεργιάδη, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος επιθεώρησαν την πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και καθαρισμού των ρεμάτων από τις φερτές ύλες της θεομηνίας.
Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σημεία:
1.Καβαλάρι.
2.Περιοχή ΑΓΝΟ.
3.Γέφυρα Ποταμού Μπογδάνα στην είσοδο του Λαγκαδά.
4.Γέφυρα Ασσήρου.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η πρόσφατη θεομηνία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, καθώς μέσα σε τέσσερεις μόλις ώρες έπεσε ποσότητα νερού ίση με το ένα πέμπτο της ετήσιας στην περιοχή του Λαγκαδά. Χάρις στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαγκαδά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ασφαλώς οι ζημιές είναι πολλές, γι’ αυτό άλλωστε και άμεσα φροντίσαμε σε συνεργασία με το Δήμαρχο να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αποκαταστάσεις και τα έργα θωράκισης της περιοχής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή. Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών».
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αντέδρασε αμέσως και η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η ετοιμότητα των υπηρεσιών μας ήταν και στη θεομηνία και μετά από αυτή εξαιρετικά αυξημένη. Οι καταστροφές είναι σημαντικές, όμως Περιφέρεια και Δήμος θα φροντίσουμε ώστε να αποκατασταθούν και σε συνεργασία θα θωρακίσουμε την περιοχή έναντι των καιρικών φαινομένων».
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, οι οικισμοί με τις σημαντικότερες ζημιές είναι το Καβαλάρι, ο Λαγκαδάς, η Χρυσαυγή, το Περιβολάκι, το Ηράκλειο και η Άσσηρος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "ΠΟΛΙΤΙ ΠΡΟΣΤΑ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες