Λαγκαδά – Σοχός – Χτύπησαν 4 καταστήματα σε μισή ώρα (video)

Ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, ένα μίνι μάρκετ, ένα φαρμακείο και ένα περίπτερο έγιναν στόχος ληστών τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Σοχό. Πρόκειται για… ρεκόρ διαρρήξεων για τα αστυνομικά χρονικά στην περιοχή, αφού μέσα σε μισή περίπου ώρα ομάδα έξι διαρρηκτών κατάφερε να «χτυπήσει» τέσσερα καταστήματα, που βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από τον Αστυνομικό Σταθμό Σοχού.

Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κύκλωμα παρακολούθησης, όμως οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι αφού είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και επικοινωνούσαν μεταξύ του με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό, κατάφερναν να απενεργοποιούν τους συναγερμούς των καταστημάτων και να δρουν ανενόχλητοι. Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από καταστηματάρχη ο οποίος άνοιγε εκείνη την ώρα το μαγαζί του και ενημέρωσε την Αστυνομία. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν λαχεία, ξυστό, χρήματα και τσιγάρα από το πρακτορείο ΟΠΑΠ, ενώ από το μίνι μάρκετ πήραν κάρτες κινητών και χρήματα. Το φαρμακείο και το περίπτερο γλίτωσαν από τα χέρια των διαρρηκτών, αφού δυσκολεύτηκαν να τα διαρρήξουν, ενώ παράλληλα τη ίδια στιγμή οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού.

Οι κάτοικοι του Σοχού είναι θορυβημένοι και δηλώνουν ανυπεράσπιστοι απέναντι σε διαρρήκτες και ληστές, που έχουν ως στόχο την πολύτιμη περιουσία τους. Όπως δηλώνουν, η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού σε Αστυνομικό Σταθμό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού και την αδυναμία σωστής αστυνόμευσης. «Στη βάρδια βρίσκεται μόνο ένας αστυφύλακας, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά» αναφέρει στο lagadas.net κάτοικος της περιοχής. «Η περιοχή μας είναι απροστάτευτη, δεν πάει άλλο, έχουν γίνει κλοπές ακόμη και σε σοδιές και γεωργικά μηχανήματα, όμως αυτό ήταν το αποκορύφωμα των κρουσμάτων» δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Σοχού Αθ. Λέτσιος. Ο ίδιος τονίζει πως η περιοχή ευθύνης του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού καλύπτει 16 χωριά, που όμως, σήμερα είναι ανυπεράσπιστα. «Δεν ζητούμε απλά ένα αστυνομικό τμήμα, αλλά μια υπηρεσία πλήρως στελεχωμένη με περιπολικά και κανονικές βάρδιες για να κάνει ουσιαστική δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

http://lagadas.net