Λαγκαδάς : Ρομά εγκαταστάθηκαν σε παραπήγματα στο Ηράκλειο του Δημου Λαγκαδά

Ένα χωράφι αγοράστηκε από μια ομάδα 15 οικογενειών από τη Λάρισα που εγκαταστάθηκε σε παραπήγματα έξω από τον οικισμό του Ηρακλείου.
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον οικισμό του Ηρακλείου του Λαγκαδά η εγκατάσταση 15 οικογενειών Ρομά από τη Λάρισα σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός του χωριού.
Το εν λόγω χωράφι αγοράστηκε από τους συγκεκριμένους Ρομά προ ολίγων ημερών και στη συνέχεια άρχισε η εγκατάστασή τους στο σημείο με την τοποθέτηση παραπηγμάτων.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να επισκεφθεί το σημείο ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης μαζί με τον διοικητή του τοπικού τμήματος Ασφαλείας για να δουν τι συμβαίνει.
Μιλώντας στη Voria.gr ο κ.Ταχματζίδης τόνισε ότι ζήτησε από τους Ρομά να αποχωρήσουν από το σημείο, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι διαμένουν σε ιδιοκτησία τους.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται μήπως δημιουργηθεί ανεξέλεγκτος καταυλισμός, όπως συνέβη στα Τσαΐρια της Περαίας. Προς το παρόν οι Ρομά του καταυλισμού περιφέρονται σε οικισμούς της περιοχής αναζητώντας νερό, με τους ντόπιους να εκφράζουν φόβους για τις συνθήκες υγιεινής στις οποίες διαβιούν.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αστυνομία, ώστε να επιτευχθεί η αποχώρηση των 15 οικογενειών Ρομά, ενώ διαψεύδει αναφορές ότι ενδέχεται να μετεγκατασταθούν εκεί Ρομά από άλλους καταυλισμούς.

Πηγή: https://www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση