Λαγκαδάς: Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία

Ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η κακοκαιρία στον Δήμο Λαγκαδά.
Αυτοψίες και ελέγχους σε κατοικίες και υποδομές πραγματοποιούν επιτροπές του δήμου στις επτά τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία (Λαγκαδάς, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβαλάκι, Λαγυνά και Χρυσαυγή). Θα ακολουθήσουν έλεγχοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος στους κατοίκους Λαγκαδά
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες πολίτες της περιοχής Λαγκαδά, που υπέστησαν ζημιές σε κύριες κατοικίες, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με στοιχεία και δικαιολογητικά έως τις 7 Σεπτεμβρίου για τη χορήγηση επιδόματος, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημίες, μπορούν να καταθέτουν αίτηση για αποζημίωση μέσω του Δήμου Λαγκαδά, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των φυσικών προσώπων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2019.