Λαγκαδάς : Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα εορταστεί και φέτος με λαμπρότητα και επισημότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τον φετινό εορτασμό θα λάβουν χώρα και στον Δήμο μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, από τις 08.00 π.μ μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2019.   Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ και των Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.   Ειδικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα Περιβολακίου του Δήμου μας, καθορίζεται ως εξής: 09.30 π.μ. – 09.45 π.μ.: Προσέλευση επισήμων 10.30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Κοινότητα Περιβολακίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ Ιωάννη. 11.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της Κοινότητας Περιβολακίου.   Σειρά κατάθεσης σταφάνων:
1) Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
2) Δήμαρχος Λαγκαδά,
3) Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
4) Διοικητής ή Εκπρόσωπος Γ’ Σώματος Στρατού,
5) Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά,
6) Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά,
7) Εκπρόσωπος Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων   Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής.
Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών και Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά. Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση. Παρακαλείται το Γ’ Σώμα Στρατού να ορίσει αντιπροσωπεία για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και να διαθέσει τιμητικό άγημα. Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά και το Τμήμα Τροχαίας Λητής παρακαλούνται για τη λήψη μέτρων τάξης και κυκλοφορίας οχημάτων. Για τις εκδηλώσεις ορίζουμε τελετάρχη τον κ. Αμπάρκιολη Δημοσθένη