Λαγκαδάς : Δύο μαθητές διακρίθηκαν για τις επιτυχίες τους στα αθλήματα της ελεύθερης πάλης και της πυγμαχίας

Δύο μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά έλαβαν χρυσές διακρίσεις για τις επιτυχίες τους στα αθλήματα της ελεύθερης πάλης και της πυγμαχίας.

Η Ελένη Παπαδοπούλου από το Κολχικό είναι ένα από τα νέα αστέρια της πάλης, αφού πρόσφατα στους Βαλκανικούς Αγώνες Πάλης Βουλγαρίας έλαβε δύο χρυσά μετάλλια, ένα στην κατηγορία κορασίδων και ένα στην κατηγορία νεανίδων. Η δίψα της για την πάλη είναι τόσο μεγάλη που καθημερινά διανύει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα από το Κολχικό για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και προπονείται. Ο Δημήτρης Τσεκερίδης, πρωταθλητής της  ελληνορωμαϊκής, της έδειξε τα πρώτα βήματα στο άθλημα της πάλης και διέκρινε το ταλέντο της, ενώ σημέρα η νεαρή αθλήτρια κάνει προπονήσεις στο σύλλογο «Μακεδόνες Ευόσμου» με προπονητή τον Κώστα Σωτηριάδη.

Με χρυσό μετάλλιο στα χέρια επέστρεψε πρόσφατα από την Καβάλα ο νεαρός πυγμάχος Δημήτρης Μακαρίου από το Ηράκλειο Λαγκαδά. Ο μαθητής της Α’ Λυκείου του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά επέδειξε εξαιρετικές αντοχές, απίστευτη ταχύτητα και ιδιαίτερες τεχνικές στο δύσκολο άθλημα της πυγμαχίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στην κατηγορία παίδων 60 κιλών, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου στην Καβάλα. Ο Δημήτρης, ακολουθώντας τον δρόμο του αδερφού του, που είναι κι αυτός βραβευμένος αθλητής πυγμαχίας, ασχολείται από μικρός με το άθλημα, όμως τα τελευταία χρόνια οι προπονήσεις του είναι καθημερινές και σκληρές, με αποτέλεσμα να λάβει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην αθλητική του καριέρα.

http://www.lagadas.net