Λαγκαδάς – Αθλητισμός : Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νετκίδου Μαρία

Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νετκίδου Μαρία και 3ος παγκόσμιος ο Νετκίδης Κωνσταντίνος από τη Χρυσαυγή.

Η 15χρονη Μαρία Νετκίδου ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στην κατηγορία -50 kg sparring (μάχες) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ITF TAEKWONDO που έλαβε μέρος από 25/8 έως 30/8 στο Plovdiv της Βουλγαρίας, νικώντας διαδοχικά αθλήτριες από Ολλανδία, Βουλγαρία, Αργεντινή στα προκριματικά, στη συνέχεια την πρωταθλήτρια Κορέας στον ημιτελικό, και τέλος την Ουκρανή στον τελικό της κατηγορίας.

Η Μαρία συμμετείχε στην Εθνική ομάδα της χώρας μας ως Πρωταθλήτρια στα sparring και τα Tul, καθώς και ως μέλος στα ομαδικά αγωνίσματα sparring, tul και special techniques, με τελική συγκομιδή ενός χρυσού και ενός χάλκινου.
Ο Νετκίδης Κωνσταντίνος που επίσης συμμετείχε στην αποστολή (με την 5η του συμμετοχή συνολικά στις εθνικές αποστολές σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα) κατέλαβε την 3η θέση στα self-defense και 3η θέση στα special techniques ανδρών (2 χάλκινα).

Ο Κωνσταντίνος και η Μαρία είναι αθλητές του συλλόγου Α.Σ. Πολίχνης και προπονητής τους είναι ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο οποίος συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα ως Ομοσπονδιακός Προπονητής.

H αποστολή της Εθνικής Ομάδας επέστρεψε το περασμένο Σάββατο με την 5η θέση στην τελική κατάταξη στον κόσμο, αποτέλεσμα που την κρατά πάντα στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση