Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : 30% η αποχή στα Λύκεια, 20% στα Γυμνάσια

Αυξημένα ποσοστά αποχής από τα Γυμνάσια και Λύκεια στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης.
«Στο Λύκειο σήμερα ξεπερνάμε το 30%. Στο Γυμνάσιο πλησιάζουμε το 20%», σημείωσε μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους”. «Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής συγκεντρώνει η Θεσσαλονίκη, ενώ στην Περιφέρεια η συμμετοχή των μαθητών είναι μεγαλύτερη.» πρόσθεσε.
Σχετικά με την παρακολούθηση της διδασκαλίας μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές που δεν έχουν προσέλθει στις σχολικές αίθουσες ο κ. Κόπτσης επεσήμανε:«Οτιδήποτε καινούριο φέρνει αναταραχές, κακά τα ψέματα. Βέβαια ας σκεφτούμε τα παιδιά τα οποία είναι στο σπίτι, τα οποία έχουν τη δυνατότητα, έστω μόνο την παράδοση να παρακολουθήσουν εστιασμένα στον πίνακα. Δεν δείχνουμε μαθητές, δεν δείχνουμε εξέταση μαθητών. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την παράδοση ενός μαθήματος. Δεν είναι ένα άβατο ο χώρος της εκπαίδευσης.»
Σε γενικές γραμμές, όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.
«Σε δύο δήμους χθες ανοίξαμε Δημοτικά Σχολεία γιατί υπήρχε μια υπόνοια και φόβος στους εκπαιδευτικούς ότι το 1,5 μέτρο δεν τηρείται γιατί είναι μικρή η αίθουσα. Όντως υπάρχουν προβλήματα σχολικής στέγασης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είπαμε ότι προκειμένου να υπάρχει αυτός ο φόβος, ανοίγουμε με τη συμβολή των δημάρχων, τα συστεγαζόμενα Δημοτικά για να διδαχθούν τα παιδιά στο διπλανό σχολείο.»