Κόσμος : Τους 25 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Αλβανία

Τους 25 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Αλβανία από τον χθεσινό σεισμό, ενώ πάνω από 650 τραυματίες έχουν καταγραφεί στην γειτονική χώρα. Δύσκολη νύχτα πέρασαν χιλιάδες κάτοικοι, που αναγκάστηκαν να μείνουν σε αντίσκηνα, έχοντας χάσει τα σπίτια τους μέσα σε μια στιγμή.

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία, την επομένη του ισχυρού σεισμού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους. Ο συγκεκριμένος σεισμός θεωρείται ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Αλβανία εδώ και πολλές δεκαετίες.
Στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάνε επιχειρεί από χθες το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, που μετέβη εκεί με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ.
Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάνε, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων. Κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 200 μετασεισμοί.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τους 25 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Αλβανία

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα