ΚΩΤΑΣ ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ : «Σάρκα και οστά» στην αξιοποίηση του «Καρατάσιου»!

Νέες προοπτικές για τη γρήγορη αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» στην περιοχή της Πολίχνης, ανοίγονται με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκπροσωπώντας την

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

στη σύνθεση του Συμβουλίου, υποστήριξα θερμά την πρόταση του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, στο πλαίσιο της τροποποίησης του σχεδίου πόλης του Δήμου, για τον καθορισμό των χρήσεων γης στην έκταση του πρώην στρατοπέδου.

Το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, μετά από πολύωρη συνεδρίαση άναψε τελικά το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφαση.

Πλέον το 75% του συνόλου της έκτασης προβλέπεται ότι θα καλυφθεί από χώρους πρασίνου και ότι μπορεί να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις κοινωφελών λειτουργιών υπερτοπικής σημασίας.

Και αυτές καθορίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.

Δεν μπορεί παρά να είναι υποδομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), αθλητικές και μητροπολιτικές εγκαταστάσεις, υποδομές περίθαλψης ασθενών (νοσοκομείο, γηροκομείο κτλ), καθώς και οι άκρως αναγκαίες πυροσβεστικός σταθμός και σταθμός δημόσιας συγκοινωνίας.

Κρίσιμες αποφάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο Δήμο και είμαι χαρούμενος που συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις στη λήψη τους.