ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ : “Πόσιμο νερό της ΕΥΑΘ Α.Ε. στη Δημοτική Ενότητα Αξιού…”

Τέρμα στο θολό και αμφιβόλου ποιότητας νερό

Σήμερα υπέγραψα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ανοίγει το δρόμο για να φτάσει το νερό της ΕΥΑΘ σε όλα τα νοικοκυριά των Κυμίνων των Μαλγάρων και της Βραχιάς.
Στήριξα από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. , ενώ υπό την επίβλεψη μου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κινήθηκαν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Έτσι τα καταφέραμε και παρά τις δυσκολίες των περιοριστικών μέτρων, «ανάβουμε πράσινο φως» για την υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Αξιού.
Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα από την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ και θα πληροί όλες τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που προβλέπονται για τις προστατευόμενες περιοχές Natura.
Η προσπάθεια για να υλοποιηθεί αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή μας, ξεκίνησε όταν ο αείμνηστος Δήμαρχος Αξιού, Νίκος Γιουτίκας, προχώρησε από την πρώτη κιόλας θητεία του ως Δήμαρχος, στην αντικατάσταση του παλιού και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία δικτύου ύδρευσης. Πλέον οδηγείται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του με τη δική μου συμβολή από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Δεν είμαι μόνο ικανοποιημένος που συνέβαλλα ώστε να έχουμε αυτή την εξέλιξη, αλλά και συγκινημένος!