ΚΤΕΛ : Yπογράφηκε η σύμβαση ΟΣΕΘ – ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για 25 γραμμές που εκτελούσε ο ΟΑΣΘ

Στα γραφεία του ΟΣΕΘ υπογράφηκε σήμερα, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό, από τους εκπροσώπους των φορέων ΟΣΕΘ Α.Ε., ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. και ΟΑΣΘ (ως εκ τρίτου συμβαλλόμενο) η σύμβαση για την εκχώρηση 25 γραμμών ΟΑΣΘ στην ΚΤΕΛ για δύο χρόνια.

Οι γραμμές αυτές είναι…
κυρίως περιαστικές και μαζί με τις 6 που είχαν εκχωρηθεί από τον περασμένο Ιούνιο αποτελούν σχεδόν το 35-40% του συνολικού συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ.

Περίπου 12 εκατομμύρια επιπλέον οχηματοχιλιόμετρα θα διανύονται σε λίγες ημέρες από τη σύμπραξη των ΚΤΕΛ (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής) που εξαιτίας της απροσδόκητα φθίνουσας πορείας της παροχής του έργου του ΟΑΣΘ την τελευταία χρονιά, κλήθηκαν να ενισχύσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Η σχετική σύμβαση έχει οικονομικό αντικείμενο ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ ετησίως και η υλοποίησή της θα ξεκινήσει σταδιακά στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Ήδη τοποθετήθηκαν εκδοτικά και επικυρωτικά μηχανήματα στη συντριπτική πλειοψηφία των λεωφορείων των ΚΤΕΛ και πραγματοποιούνται (τηρουμένων των προβλέψεων και της μέριμνας λόγω του COVID-19) δοκιμαστικά δρομολόγια εξοικείωσης με λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται.

«Οι εταιρείες ΚΤΕΛ προσλαμβάνουν σταθερά τους οδηγούς και ετοιμάζουν τα οχήματα, ο ΟΣΕΘ βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις σχετικές αποφάσεις του νέου έργου, οι απαραίτητες συνέργειες με τα σταθμαρχεία του ΟΑΣΘ αξιολογούνται, ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής πρόκειται να προσληφθεί, ενώ ετοιμάζεται και η ανάλογη υποδομή τηλεματικής και οι ελεγκτές κομίστρου. Επιπλέον, στελέχη του ΟΣΕΘ, θα συνδράμουν όπως προβλέπει η σύμβαση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης θα έχει θετική πορεία τους προσεχείς μήνες», δήλωσαν από κοινού ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ι. Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γ. Τόσκας.