ΚΟΥΦΑΛΙΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΚΩΣΤΑ

Στο εξώδικο το οποίο λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΚΕΚ Νεφέλη κ. Κώστα Σαραφίδη, απαντάμε δημόσια τα παρακάτω :

  1. Το δημοσιογραφικό μας site δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να θίξει, να δυσφημήσει, να συκοφαντήσει και να προκαλέσει ηθική βλάβη στην τιμή και την υπόληψη κανενός, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κ. Σαραφίδη.

  2. Ο ρόλος του site μας είναι να δημοσιεύει με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα γεγονότα τα οποία απασχολούν το δημόσιο βίο. Το ότι τη στιγμή αυτή είμαστε το πρώτο σε επισκεψιμότητα τοπικό – ειδησεογραφικό site, αποδεικνύει ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας.

  3. Μέσα στα πλαίσια αυτά, όλον αυτό τον καιρό δημοσιεύσαμε γεγονότα τα οποία έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το ΚΕΚ Νεφέλη. Μια υπόθεση η οποία όπως φαίνεται και από την επισκεψιμότητα, απασχολεί πολύ σοβαρά τους δημότες.

  4. Όλο αυτό το διάστημα προσεγγίζουμε το συγκεκριμένο θέμα με τη δέουσα αντικειμενικότητα, συνοδεύοντας μάλιστα κάθε δημοσίευμα με τα ανάλογα δημόσια αποδεικτικά έγγραφα. Και σε καμία περίπτωση δεν πήραμε τη θέση κανενός από τα “αντιμαχόμενα” μέρη.

  5. Η άσκηση δημοσιογραφικής κριτικής σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη συκοφαντίας ή πρόκλησης ηθικής βλάβης. Η δημοσιογραφική κριτική προστατεύεται από το νόμο, κατακτήθηκε με αγώνες και αποτελεί προϋπόθεση της ελευθερίας του τύπου. Άλλως θα έπρεπε όλος ο τύπος να είναι μία στείρα παράθεση γεγονότων ή οι δημοσιογράφοι να οδηγούνται για την οποιαδήποτε κριτική τους στα δικαστήρια.

  6. Το δημοσίευμα με αφορμή το οποίο μας εστάλη το προαναφερόμενο εξώδικο, είχε τίτλο «Με δυο έγγραφα φωτιά η Αποκεντρωμένη αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι που λέγεται ΚΕΚ Νεφέλη». Λόγω ορθογραφικού λάθους (ο δαίμων της τυπογραφίας όπως λένε οι παλιότεροι) η λέξη «κουβάρι» γράφτηκε «κουφάρι». Διευκρινίζουμε ότι αυτό ήταν απλά ένα λάθος. Άλλωστε στο κείμενο του άρθρου γινόταν λόγος για «κουβάρι» και όχι για «κουφάρι». Όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν στο άρθρο είναι απλή παράθεση γεγονότων με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

  7. Το vimathess-news.gr, θα εξακολουθήσει με την ίδια ευσυνειδησία, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα που το έφεραν στην πρώτη θέση να αναδεικνύει και να καλύπτει την τοπική ειδησεογραφία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ