ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Απαλλαγή (100%) δημοτικών τελών και τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που πλήττονται από Covid-19

Όπως πρώτο εγραψε το “Vima Thess -NEWS ”  χθές βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστικε ομοφωνα η προταση της Αντιπολιτευσης για απαλαγη δημοτικων τελών σε επιχειρήσεις  που επληγησαν απο  τον κορονο ιο 

ΤΟ ΘΕΜΑ 

Την πλήρη απαλλαγή (100%) δημοτικών τελών και τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 αποφάσισε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος.
Το θέμα υποστηρίχθηκε με τοποθετήσεις από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων του Δήμου, που δοκιμάζονται, όπως είπαν, σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημικής κρίσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, όχι μόνο εγγράφως όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr η οποία τέθηκε σε ισχύ και στην οποία συνδέονται και ταυτοποιούνται με χρήση των κωδικών τους στο TAXISnet.
Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet θα μπορούν να αποστέλλουν την αίτησή τους γραπτά στο i.georgiadou@n3.syzefxis.gov.gr.
Η απαλλαγή αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα από τις 13/3/2020 και για όσο ισχύουν οι περιορισμοί, σύμφωνα με τις σχετικές Κ.Υ.Α., ενώ ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί σε αυτό το διάστημα, θα μπορούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις.