ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Έργο πνοής για τα Κουφάλια … !

Σύμφωνα με δημοσίευση του δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου στο   face book  ένα έργο που το είχε ξεκινήσει και προγραμματίσει η διοίκηση Δαικούδη -Μπίκου  το συνέχισε η διοίκηση Τσουκνιδά  παίρνει σάρκα και οστά για την επαρχιακή οδό Κουφαλια – Χαλκηδόνα !
Ολόκληρο το δημοσίευμα :

Ένα έργο ζωτικής σημασίας, που θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και την απρόσκοπτη λειτουργία της επαρχιακής οδού Χαλκηδόνας – Κουφαλίων, ώστε να μην διακόπτεται συνεχώς η κυκλοφορία και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, θα αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Σ. Αναγνωστόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Πυραμίς ΑΤΕ” η σύμβαση κατασκευής του έργου.
Πρόκειται για την κατασκευή ενός τεχνικού (δίδυμου κιβωτοειδούς οχετού) στην νότια είσοδο των Κουφαλίων, με αντίστοιχη διαμόρφωση της υφιστάμενης οδού Χαλκηδόνος – Κουφαλίων. Το μήκος του δίδυμου οχετού θα είναι 21μ και οι εσωτερικές διαστάσεις έκαστου 5,0*3,2μ. Ανάντη και κατάντη θα κατασκευασθούν τεχνικά εισόδου-εξόδου. Επίσης θα γίνει και αποκατάσταση της υφιστάμενης οδοποιίας, όπως αυτή θα προκύψει λόγω της κατασκευής του νέου οχετού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες αναμένονται από την Περιφέρεια.
Το συγκεκριμένο τεχνικό είναι μέρος μιας συνολικότερης μελέτης διευθέτησης του ρέματος, ανάντη και κατάντη του τεχνικού, που εξακολουθεί να εκπονείται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση, ώστε με την υλοποίησή της, να υπάρξει πλήρης προστασία του οικισμού έναντι πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος δήλωσε σχετικά:‘’Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ξεκινάμε την κατασκευή ενός έργου, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων των κατοίκων, αλλά και όλων των διερχομένων από το σημείο αυτό. Η ολοκλήρωση του έργου θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη κυκλοφορία και θα προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Από την πρώτη μέρα της θητείας μας είπα, ότι στόχος μας θα είναι να ολοκληρωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι σε θετική κατεύθυνση, με παράλληλο σχεδιασμό και διεκδίκηση νέων έργων σε όλη την έκταση του Δήμου, αλλά με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, με επιτάχυνση των διαδικασιών και σωστό προγραμματισμό, ώστε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσω
… “

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.