Κουφάλια : Χωρίς απαρτία η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

 

 

 

Εικόνες από τα άδεια έδρανα…  στο σημερινό συμβούλιο

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Δεν υπήρξε απαρτία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος  κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα κατά το παρουσιολόγιο βρέθηκαν μόνο δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι, που θέλησαν να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση
Η αξιωματική αντιπολίτευση ( Μείζονα και Ελάσσονα εκτός από την   παράταξη  του ΚΚΕ “Λαϊκή Συσπείρωση” που  ήταν παρόν )   σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν συμμετείχε.
Η παράταξη του κ.  Μ. Μητζαρίδη ήταν η μοναδική που με επιστολή  ( μοιράστηκε στους  παρόντες ) εξέφρασαν τούς λόγους τη μη συμμετοχής τους και  δικαιολόγησαν την απουσία τούς με επιχειρήματα  ( ολόκληρη η επιστολή σε άλλη ανάρτηση )
Η άλλες δυο παρατάξεις απαξιώνοντας τον θεσμό  έδειξαν ότι δεν θέλουν την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και  με την στάση τούς ( ο λαός τους έστειλε να κάνουν αντιπολίτευση ) έδειξαν ότι ακόμη δεν κατάλαβαν την λαϊκή εντολή …!
Για την ιστορία ο πρόεδρος όρισε για την τρίτη 26 / 11 και ώρα 18,30 το δημοτικό συμβούλιο με τα ίδια θέματα στην αίθουσα συνενδριάσεων
Περισσότερα για το δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος σε ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΊΡΑΣΕ  Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΜΗΤΖΑΡΙΔΗ

Κουφάλια 21/11/2019
ΠΡΟΣ:
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-Δήμαρχο

Η παράταξη των Ενεργών Δημοτών απουσιάζει από την σημερινή 22η Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έως τώρα λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου και αναλυτικά για τους παρακάτω λόγους:

α) Κατά την κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2020 όπως αυτό εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή της 15/11/19 ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψιν οι προτάσεις των Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων όπως και ΔΕΝ καταρτίζεται νέο σχέδιο Τεχνικού προγράμματος με τις ανάγκες και το πρόγραμμα των νεοεκλεγέντων Συμβουλίων Κοινοτήτων.

β) Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης των Κοινοτικών Συμβουλίων με άτυπο αναβαθμισμένο ρόλο των Αντιδημάρχων, στην λογική της κατά περίπτωσης ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, ηγεμονικούρόλου μοιράζοντας έργα εδώ και κει κατά βούληση, όπως και η έλλειψη μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τον Δήμαρχο στα Κοινοτικά Συμβούλια.

γ) Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πλήρως υποβαθμιστεί και έχει υποκατασταθεί από τις υπεραρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, τις οποίες εξασκεί με ευλάβεια η σημερινή Διοίκηση,χωρίς να αντιμετωπίσει στείρα άρνηση και άκαρπη αντιπολίτευση έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να επικαλεστεί την μη ομαλή λειτουργία του Δήμου, και στο όνομα της κυβερνησιμότητας να εξαντλεί όλο το Αντιδημοκρατικό πλαίσιο νόμου που τον Θωρακίζει.

δ) Αποδέχεται η διοίκηση την μακροχρόνια (τριετή) σύμβαση Αποκομιδής, και ΔΕΝ  προγραμματίζει την σταδιακή μεταφορά της σε βάθος χρόνου με Δημόσιο χαρακτήρα, όταν προεκλογικά αυτό ήταν μία καθαρή προεκλογική δέσμευση της παράταξης του Δημάρχου.

ε) Απροθυμία για την αξιοποίηση του δημοκρατικού θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη,που αποτελεί πραγματικά μια ανεξάρτητη διαμεσολάβηση ανάμεσα στους Δημότες μας και στην εξουσία της Διοίκησης.

στ) Οι επιλογές της διοίκησης στις κατανομές των θέσεων στους φορείς που απαρτίζουν τον Δήμο, γίνονται μεν σύννομα μα χωρίς καμία διάθεση ευρύτερης συνεργασίας και αναλογικότητας της σύνθεσης με μέλη της αντιπολίτευσης.Είμαστε πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας, με ευρύτερες συναινέσεις και συνέργειες, με διάθεση, πραγματικής σύγκλισης απόψεων, για μια λειτουργία του Δήμου, αντάξια των προσδοκιών του συνόλου των Δημοτών μας.

ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος των Ενεργών Δημοτών
ΒΛΑΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Δημοτικός Σύμβουλος των Ενεργών Δημοτών