Κουφάλια : Τα “ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ” απο το δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος

Για ακόμη μία φορά “εβγαλε” θέματα για παραπολιτική …  διάθεση  και για επισήμανση το δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος
Οπως : “Δήμος Χαλκηδόνος το μεγαλείο σου…” !
Όποιος είδε τη συνεδρίαση ως το τέλος, έμεινε με το στόμα ανοικτό… !
Τι εννοούμε ?
Η διοίκηση έφερε θέμα για αποδοχή από τον Δήμο των οφειλών προς την Εφορία, της υπό εκκαθάριση  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χαλκηδόνος( ΔΗΚΕΧ).
Σύμφωνα με τη διοίκηση Αναγνωστόπουλου οι βεβαιωμένες οφειλές της ΔΗΚΕΧ προς την εφορία ανέρχονται στο συνολικό ποσό 8.346,38€.
Και τι αποκαλύφθηκε αγαπητοί φίλοι από τον εκκαθαριστή κατά τη συνεδρίαση ?
Ότι ο Δήμος δεν φανέρωσε στον εκκαθαριστή ότι η ΔΗΚΕΧ είχε μηχανήματα, των οποίων τώρα αγνοείται η τύχη τους. Κι ο εκκαθαριστής αποκάλυψε ότι ενώ ζήτησε επανειλημμένα από τον κ. Χλοπτσίδη να του δοθεί λίστα περιουσιακών στοιχείων, αυτό δεν έγινε ποτέ.  Και ότι κανένας δεν του είπε ότι υπάρχει χρέος στο όνομα της ΔΗΚΕΧ το οποίο κακώς δεν μεταβιβάστηκε στο Δήμο.
  Όπως καταλάβατε, ένα τορλουμπούκι. Αποτέλεσμα ?
Αναγκάστηκαν να αποσύρουν το θέμα άρον-άρον.
Και το ερώτημα είναι : που βρίσκονται τα μηχανήματα αυτά? Γιατί δεν δηλώθηκαν και αγνοείται η τύχη τους ? Μαθαίνουμε ότι ήδη δημοτικός σύμβουλος ετοιμάζει φάκελο για τον Εισαγγελέα.
Πάμε παρακάτω. Εντύπωση έκανε η αναφορά της κυρίας Κοκκινίδου ότι ζήτησε από τον Απρίλιο από το Δήμο τα στοιχεία με τις οφειλές σε προμηθευτές.
Και τι της έστειλε η διοίκηση;
Τις οφειλές της  ΔΕΗ και του ΟΤΕ…!!!
Και ένα σημείωμα που λέει ότι τα άλλα είναι προσωπικά δεδομένα…
Φυσικά η κα Κοκκινίδου διαμαρτυρήθηκε και με το δίκιο της. Ανέφερε ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων δεν είναι απλά να ψηφίζουν, αλλά να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών. Και τελικά ζήτησε και τη νομική γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, για το αν η διοίκηση έπραξε σωστά.
Εμείς λέμε : είναι δυνατόν να αρνούνται αυτά τα στοιχεία σε δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα από την παράταξη της διοίκησης ?
Δηλαδή πάλι εισαγγελική εντολή θα πρέπει να τους φέρουν, όπως έκανε η κα Βλαχάκη στον κ. Πιτίκη στη ΔΕΥΑΧ ?
Άλλο θέμα από τη διοικητική Παράταξη. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε πάλι ο κ. Τσακίρης ο οποίος αποχώρησε πριν το τέλος της συνεδρίασης φωνάζοντας πάλι ότι θέλει να φύγει για να κοιμηθεί και δεν τον αφήνουν οι συνάδερφοί του με τις συνεχείς ερωτήσεις τους.
Συγκεκριμένα ακούστηκε να λέει : «Βαρέθηκα. Άμα θέλετε να ξενυχτήσετε, καθίστε να ξενυχτήσετε». Και τελικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Μάλιστα η αντίδρασή του αυτή αγανάκτησε μέχρι και τον ήρεμο κ. Μαρκίδη ο οποίος του απάντησε ότι μπορεί να αποχωρήσει αν είναι κουρασμένος.
Τελικά απορούμε με τον κ. Τσακίρη γιατί έβαλε υποψηφιότητα και γιατί ταλαιπωρεί τον εαυτό του και το συμβούλιο με τη στάση του αυτή. Αφού μπορούσε να συμμετέχει στη συνεδρίαση μέσω ίντερνετ από το σπίτι του και να αποχωρήσει όποια στιγμή ήθελε.
Και επιτέλους ας καταλάβει ότι αν κουράζεται να συμμετέχει στις συνεδριάσεις, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης.
Τον οποίον και του προτείνουμε …
Πάμε στην αντιπολίτευση και στις επιθέσεις Μηντσιούδη-Μηντζαρίδη για τα έργα τα οποία συνεχώς εξαγγέλλει ο δήμαρχος…αλλά έργα δεν βλέπουμε… !
Διαμαρτυρήθηκαν και οι δύο, όπως και ο κ. Μαρκίδης για τη στάση του δημάρχου να θεωρεί ότι η αντιπολίτευση είναι εναντίον των έργων.
Και του είπαν φυσικά ότι ακόμα δεν έχει κάνει τίποτε και είναι μόνο στα λόγια επί δυόμισι χρόνια. .. !
Επίσης και οι δύο του τόνισαν ότι υποβαθμίζει συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί πηγαίνει τα σημαντικά θέματα μόνο στην Οικονομική Επιτροπή όπου έχει την πλειοψηφία και αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους για αυτά.
Αναμενόμενη ήταν η τοποθέτηση του κ. Οκλαλιώτη ο οποίος έδωσε την εντύπωση ότι άρχισε πλέον με τη στάση του να στηρίζει και μέσα στα συμβούλια την παράταξη της διοίκησης. Αναφερόμενος αρχικά στα έργα Αραμπατζή, είπε μετά ότι ο νυν δήμαρχος θα κριθεί στη συνέχεια αν κάνει κάτι καλό. Και αναρωτήθηκε γιατί να οδηγηθούμε από τώρα σε μια στείρα αντιπολίτευση.
Θα έρθει – είπε – και η ώρα της κρίσης… !
Και κατανοώντας ίσως ότι το πήγε πολύ μακριά, ανέφερε ότι δεν κάνει τον υπασπιστή της διοίκησης, αλλά πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουμε το Δήμο.
Εδώ να σημειώσουμε ότι αμέσως μετά την τοποθέτησή του αυτή, δέχθηκε (σύμφωνα με μαρτυρίες) ισχυρές παρατηρήσεις από συναδέρφους του της ίδιας παράταξης οι οποίοι ουσιαστικά τον μάλωσαν γιατί ξεπέρασε τα όρια της στήριξης στο δήμαρχο.
Εμείς εδώ να τονίσουμε ότι συμφωνούμε με τα λεγόμενα Οκλαλιώτη. Να μην οδηγηθούμε σε μια στείρα αντιπολίτευση και να στηριχθεί ο Δήμος. Αρκεί αυτά που λέγονται σήμερα, να μην έχουν σαν στόχο να οδηγήσουν στη λήψη μιας έμμισθης θέσης αύριο.
Γιατί αλλιώς αν συμβεί αυτό και όσοι τα λένε σήμερα, πάρουν αύριο μια έμμισθη θέση από το δήμαρχο, τότε να μας συγχωρείτε αλλά δεν μας πείθουν ότι τα έλεγαν για το καλό του Δήμου και όχι για το δικό τους. Κι αυτό θα τους ακολουθεί συνέχεια στο μέλλον.
Όσο για την παρέμβαση Ευσταθιάδη, ανέφερε ότι επίκειται το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας για το ΚΕΚ Νεφέλη και ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Αναγνωστόπουλο γιατί στήριξε τον ορισμό του κ. Σαραφίδη στη θέση του Συντονιστή στο ΚΕΚ.
Τέλος ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κωστοπούλου παρενέβη με τηλεφωνήματά της σε μέλη του Συλλόγου Γονέων Γέφυρας και τους ζήτησε να μην ενταχθούν στον διευρυμένο Σύλλογο Γονέων Αβάθμιας Εκπαίδευσης . (Για την ιστορία ο Σύλλογος Γονέων Γέφυρας ψήφισε ομόφωνα την ένταξή του στο διευρυμένο Σύλλογο).
(Εδώ έχω  ερωτήματα :  Ποιος ελένχει αυτον το διευρυμένο Σύλλογο Γονέων Αβάθμιας Εκπαίδευσης  ;
Και ένα δευτερο ποια τα ωφέλει  της μαθητικής κοινοτητας ;
Θα  θέλαμε μία απάντηση … επί της ουσίας … )
Μετά η κα Κωστοπούλου απείλησε τον Ευσταθιάδη με μηνύσεις εντός δύο ημερών και εκείνος της απάντησε να πάει άμεσα να καταθέσει μήνυση για να εκδικασθεί η υπόθεση με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Από όσο γνωρίζουμε απέφυγε να κάνει κάτι τέτοιο η Αντιδήμαρχος.
 Θα επανέλθουμε με νεότερα και με τα σχετικά βίντεο της συνεδρίασης VIMA THESS :  TV-RADIO   ( ΕΔΩ : https://www.youtube.com/channel/UC-Z5JCFWHhmmjPbKSrlSVhA )
Τα εκτός ημερησίας θέματα “κράτησαν” περίπου 3 ώρες … !
Ο δήμαρχος σε ολην την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου εδειχνε μία εντονη “αμηχανία”  σαν κάτι να τον απασχολούσε …
Ο αργηγός της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης Μαυρουδής Μιντσιούδης εμφανίστικε με μπορτό αμάνικο και μπλούζα με τα αρχικά  …  USA !
O κ. Μαυρουδής άφησε πολλές αιχμές … για την τροποποίηση του νέου Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Χαλκηδόνος λέγοντας χαρακτηριστικά πολλές φορές “λαικιστή ” τον δήμαρχο
Επίσης κατηγόρησε τον κ. Βαινά οτι οταν ηταν στην διοικηση τους κατείγγειλε συνεχώς (υπάρχουν -ειπε- οι καταγγελίες )  στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα προγραμματισμένα εργα …!!!
 1 ) Δημότης Χαλκηδόνος
2 )  Ζαν …ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ
3 ) Η Κασσάνδρα …