Κουφάλια : Σχολείο χωρίς καθηγητές, Νοέμβρη μήνα… !

Πολλά καταγγέλλονται για τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα, αλλά στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων ίσως έχουμε το ρεκόρ, αφού, όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, από τις 532 ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται δεν πραγματοποιούνται οι 158, δηλαδή το 30% των προβλεπομένων.
Οπως καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «η κατάσταση είναι πραγματικά απίστευτη! Τέλος Οκτώβρη και λείπουν 33 ώρες Μαθηματικών (+12 υποστήριξης), Μηχανολόγων ΠΕ82 25 ώρες, Πληροφορικής 30 ώρες, Γεωπονίας 41 ώρες, 13 ώρες Γυμναστικής, 9 Αγγλικών και 9 Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».
Κι όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ακόμη, «εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών».
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, γι’ αυτό και σήμερα το πρωί ο σύλλογος γονέων του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας άμεσες λύσεις και διορισμούς των απαραίτητων εκπαιδευτικών.
Η Α’ ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «οργή που έχει ξεχειλίσει» και για την «ανάλγητη συμπεριφορά του υπ. Παιδείας και των κυβερνήσεων, τωρινών και προηγούμενων, που ουσιαστικά δείχνουν τον δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», αφού «η «κανονικότητα» του υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε χιλιάδες ώρες κενών.
Σε μαθητές-υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων που ακόμα δεν έχουν αρχίσει να διδάσκονται ούτε τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!
Καταγγέλλοντας την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς, ζητούν «την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!» και δηλώνουν «αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους!».

https://www.efsyn.gr

Related Post
ΠΕΛΛΑ – Γιαννιτσά: Κατάληψη στο Λύκειο για να μην επιστρέψουν συμμαθητές τους από εκδρομή στην Ιταλία

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε... ! Υπό κατάληψη βρισκόταν σήμερα το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών με τους μαθητές να Read more

Δήμος ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Διακοπή των μαθημάτων στο Νηπιαγωγείο Ακροποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου θα έχουμε διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Read more

ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -Ενημέρωση

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε με χαρά την απο σήμερα προσχώρηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Καστανά ως Read more

Δήμος ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Άδενδρο – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η Ενωση Γονέων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος διοργανώνει Ημερίδα Ρομποτικής με θέμα "Εκπαιδευτική Ρομποτική 3d Printing και νέες τεχνολογίες " Read more