Κουφάλια : Σταθμός αποσυμπίεσης στα Κουφάλια ;

Ο νέος σχεδιασμός για φυσικό αέριο σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Νέους σταθμούς αποσυμπίεσης σε Ελασσόνα και Λαγκαδά δημιουργεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Εκρηκτική είναι η ζήτηση για το φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ να υποχρεώνεται από τη μια να τροποποιήσει το σχεδιασμό της με τη δημιουργία νέων σταθμών αποσυμπίεσης, πέρα από αυτούς που είχαν προβλεφθεί και από την άλλη να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματός της για νέες συνδέσεις και στις δύο περιοχές.

Νέοι σταθμοί αποσυμπίεσης αποφασίστηκε να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν στην Ελασσόνα του νομού Λάρισας και στο δήμο Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Στην Ελασσόνα, ο δεύτερος σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG) θα δημιουργηθεί στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης για να καλύψει τις ανάγκες των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλατών.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Τη σύνδεση με το φυσικό αέριο ζητούν και παραγωγικές τυροκομικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή. Για να ανταποκριθούμε στη ζήτησε προχωράμε στη δημιουργία του δεύτερου σταθμού αποσυμπίεσης» είπε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας.

Πριν λίγες μέρες στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα και του κ. Μπακούρα, όπου αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες και ο δεύτερος σταθμός να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μέσα στο 2020.