Κουφάλια  : Μεγάλη συρροή κρουσμάτων στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων – Υπό κατάληψη το Σχολείο 

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρούδης, καθηγητής στο ΕΠΑΛ σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν 26.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συρροή κρουσμάτων στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων – Υπό κατάληψη το σχολείο (AUDIO)
Τουλάχιστον 20 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους αφορούν τους μαθητές στο τμήμα των μηχανολόγων.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αποδίδουν την διασπορά κρουσμάτων στον μαθητικό υπερπληθυσμό, ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αρχικά εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στο τμήμα των μηχανολόγων, τα οποία στην συνέχεια έγιναν 13. Συνολικά σε όλο το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, φέρεται να έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κρούσματα.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρούδης, καθηγητής στο ΕΠΑΛ σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν 26.
Σύμφωνα με την καταγγελία η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει από την αρμόδια διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να «σπάσει» στα δύο το τμήμα, αλλά « η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν καθηγητές», τονίζει ο κ. Ρούδης.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που το αίτημά τους δεν ικανοποιηθεί.

 ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ