Κουφάλια : Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στη ΜΕΒΓΑΛ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11/09/20, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Τον κ. Βορίδη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, η Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, κ. Μαίρη Χατζάκου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Βασίλης Ζωγραφίδης, ο Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνας, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο κ. Τσομπάνος Χρήστος, εκπρόσωπος των συνεργαζομένων με την επιχείρηση κτηνοτρόφων και όλα τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.
Στην προσφώνησή του ο κ. Αντωνιάδης μετά το καλωσόρισμα ανέφερε ένα ευσύνοπτο ιστορικό της εταιρείας, τη δραστηριότητά της, την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί στην περιοχή και στην οικονομία καθώς επίσης και τις προκλήσεις της εποχής.
Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στη ΜΕΒΓΑΛ (ΦΩΤΟ)
Η κα. Χατζάκου με τη σειρά της παρουσίασε αναλυτικότερα κάποια μεγέθη καθώς επίσης και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 20 εκ. € στις τρεις προϊοντικές κατηγορίες (γάλα, γιαούρτι, τυροκομικά). Η φιλοσοφία των επενδύσεων πέραν της παραγωγικότητας αποβλέπει στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΜΕΒΓΑΛ και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζάκος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της ΜΕΒΓΑΛ και τις σχέσεις που διέπουν την εταιρεία με την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους καθώς και την προοπτική των διεθνών συνεργασιών. Επίσης ανέφερε το υψηλό επίπεδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της επιστημονικής υποστήριξης που η εταιρεία παρέχει στους παραγωγούς γάλακτος μέσα από πρόγραμμα συμβολαιακής κτηνοτροφίας, η οποία σταδιακά ενισχύεται σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Υπουργός συνεχάρη τη Διοίκηση της εταιρείας για τα επιτεύγματά της και για το καλό κλίμα που έχει διαμορφώσει στις σχέσεις με τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους. Επιπλέον πρόσθεσε ότι για μία σειρά από ευαίσθητα θέματα του χώρου των τροφίμων έχει ανοίξει ατζέντα, για την οποία θα ζητηθεί και η άποψη της ΜΕΒΓΑΛ.
Ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα τυροκομικά προϊόντα και τα γιαούρτια της ΜΕΒΓΑΛ και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση του ιδίου και των συνεργατών του στις εγκαταστάσεις και στη νέα επένδυση που πρόσφατα υλοποιήθηκε.