Κουφάλια : Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Ενημέρωση

Την δυνατότητα της δωρεάν χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβασή τους σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, θα έχουν οι μαθητές της χώρας από την Τετάρτη 8 Απριλίου.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτές τις πλατφόρμες.
Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται στις συγκεκριμένες πλατφόρμες χρησιμοποιώντας τις φορητές συσκευές τους (smartphones ή tablets με κάρτα SIM) ως modem για το laptop και το PC τους (είτε να προμηθευτούν USB sticks που δέχονται κάρτες SIM) και να μη χρεώνονται για την κατανάλωση των δεδομένων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.
Ενωση Γονεων Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Δημου Χαλκηδονος