ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ : Στις 15 Μαΐου ανοίγουν υπερτοπικές μετακινήσεις και ο τουρισμός- Τι θα γίνει με τα sms

 «Εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση, στις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, προφανώς και για τους Έλληνες και για τους τουρίστες, ενώ το θέμα με τα SMS, θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πέλώνη. Ωστόσο, παρόλο που ανοίγουν τα σχολεία απόδευτέρα, το θέμα των παιδικών σταθμών, επίσης αναμένεται ναεπανεξεταστεί.
 Η κ. Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «έχει ανοίξει η εστίαση από τη Δευτέρα. Αυτό είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε και να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τον οδικό χάρτη -εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια έξαρση- μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά θα δούμε τι μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, υπάρχει μία σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα. Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια».
 «Στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά δεν φορούν μάσκες. Και θα πρέπει να βλέπουμε και τη συνολική εικόνα, τη μεγάλη εικόνα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν. Πάμε σταδιακά, πάμε με προσοχή, πάμε και με τους εμβολιασμούς», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «με τα μέτρα δεν τελειώσαμε εάν δεν εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο -ως ποσοστό- του πληθυσμού. Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ιός έχει δείξει το πρόσωπό του όταν εφησυχάζουμε, χτυπάει. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί».
   Η εκτίμηση είναι πάνω από 100.000 εμβολιασμοί σήμερα   
 Σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, ανέφερε η κ. Πελώνη, προσθέτοντας ότι «Επιταχύνουμε, όπως είχαμε πει. Μπαίνουν στη μάχη και άλλα εμβολιαστικά κέντρα. Έχουν ανοίξει από τη Μεγάλη Εβδομάδα τα ραντεβού για πολλές νεότερες ηλικιακές ομάδες, από τα 30 μέχρι τα 49. Είναι ο παραγωγικός πληθυσμός. Έχουν ανταποκριθεί πάρα πολύ θετικά».
 Κάλεσε επίσης τους μεγαλύτερους ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα των νεότερων που σπεύδουν να εμβολιαστούν, για να χτίσουμε, όπως είπε, αυτό το τείχος ανοσίας που θα μας φτάσει στην ελευθερία. «Το 95% των συμπολιτών μας που καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Το εμβόλιο είναι ένα δώρο, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία. Είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας απέναντι στον ιό. Είναι το εργαλείο και ο δρόμος ο οποίος θα μας φέρει στην ελευθερία», δήλωσε.
 «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το λέει όλη η επιστημονική κοινότητα, το αποδεικνύουν τ’ αποτελέσματα των εμβολιασμών σε χώρες όπως το Ισραήλ, που έχουν προχωρήσει στην ανοσοποίηση πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Θα έλεγα να κοιτάξουμε αυτό το παράδειγμα, να σπεύσουμε όλοι», είπε.