ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ – Σίνδος: Βρέθηκαν κρούσματα σε μαθητές σε τρία σχολεία

Θα κλείσουν μια τάξη δημοτικού σχολείου

και δύο τμήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο στη

Σίνδο, καθώς βρέθηκαν κρούσματα σε μαθητές

Απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές.
Πρόκειται για τρεις μαθητές, ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-CoV-2, οι οποίοι φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει το υποχρεωτικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ οι μαθητές θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση.
Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα προχώρησε σε σχολαστική απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών μονάδων καθώς και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.
Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης επισήμανε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Η πανδημία βρίσκεται πολύ κοντά μας κι εξαρτάται και από εμάς αν θα της ανοίξουμε την πόρτα, η εξάπλωση της σχετίζεται και με την ατομική μας ευθύνη», τόνισε.
Ο κ. Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος είναι σε εγρήγορση για να παρέμβουν φροντίζοντας να γίνεται απολύμανση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο.