ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ : Καλπάζει ο κορωνοϊος σε Λαγκαδά Ωραιόκαστρο Πυλαία, Χορτιάτη

   

Παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και  , είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας βασανιστικούς τους ρυθμούς μείωσης των κρουσμάτων.

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.
«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown» δήλωσε, ενώ προειδοποίησε ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Τόνισε παράλληλα ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο και ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων.
Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου, προσθέτοντας πως τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο.