ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ : Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ώρο, στα 2.408 το σύνολο – Κανένας θάνατος

Επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με το σύνολο των νοσούντων στην ελληνική επικράτεια να φτάνει πλέον τους 2.408, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, το 56% από τους νοσούντες είναι άνδρες.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, 573 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.124 ασθενείς σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, 55 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Από τους θανόντες, 32 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ το 91% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, 51 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.585.000 κρούσματα σε όλο τον πλανήτη. Επίσης, περισσότερα από 705.000 άτομα που είχαν νοσήσει έχουν αναρρώσει παγκοσμίως.