ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ : Αυτό θα είναι το ωράριο των μπαρ – Όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνηση

Σε πλήρη ετοιμότητα ετοιμάζεται να θέσει η πολιτεία τους τοπικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού – Τι θα ανακοινωθεί σήμερα.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με αποκορύφωμα την χθεσινή ημέρα η οποία έδειξε ότι τα κρούσματα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν το το ψυχολογικό όριο των 200 (με τα 53 από αυτά να είναι από το εργοστάσιο στη Χαλκιδική) έχουν θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.
«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του το newsbomb.grαναμένεται να ανακοινωθούν περιορισμοί στα κέντρα διασκέδασης καθώς και επεμβάσεις του τοπικού χαρακτήρα. Ωστόσο μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο σχετικά με περιορισμούς στο ωράριο η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε διαφορετικό μείγμα.
Όπως φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης επιβάλλει λήξη ωραρίου στις 12:00 το βράδυ και όχι στις 11:00 όπως είχε ειπωθεί αρχικά.
Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αυτοί οι περιορισμοί θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και όχι εθνικό.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr οι αρμόδιες επιτροπές εξετάζουν την εικόνα του κορονοϊού στη χώρα μας βλέποντας ποιες περιοχές είναι αυξημένου κινδύνου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι περιορισμοί στο ωράριο θα επιβληθούν σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες εντοπίζεται ότι ο κορονοϊός όχι μόνο έχει εντοπιστεί σε αρκετά κρούσματα αλλά παρουσιάζει και αυξητική τάση.
«Υπάρχουν περιοχές που “κρύβουν” κρούσματα, με αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί και άλλοι που δεν έχουν κάνει τεστ. Αυτοί σε περιοχές που έχουν ήδη δώσει πολλά κρούσματα αυξάνονται εκθετικά. Με αυτά τα δεδομένα θα κινηθούμε για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε στο Newsbomb.gr ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Την ίδια ώρα ακόμα εξετάζεται και συζητείται η πιθανότητα ματαίωσης της εφετινής ΔΕΘ.