Κορονοϊός : Οι τρεις «εντολές» της κυβέρνησης για το Πάσχα

Τις κινήσεις της όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα σκέφτεται η κυβέρνηση την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Μάλιστα σύμφωνα το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίου του Mega, οι τρεις άξονες για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊος και η πιθανή διασπορά του είναι η εξής: δεν σουβλίζουμε αρνί, δεν πάμε εκκλησία και δεν κάνουμε επισκέψεις.
Να σημειωθεί πως η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, οι προμηθευτές και τα καταστήματα θα εφοδιάσουν τον κόσμο τα απαραίτητα για τις άγιες ημέρες, όμως δεν θα υπάρξει σούβλισμα του αρνιού σε ταράτσες και αυλές.
Προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση και για την κυκλοφορία των πολιτών και αξιωματούχοι σημειώνουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι πολίτες για να πειθαρχήσουν στα μέτρα που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί ο κορονοϊός. Αλλιώς θα ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Κορονοϊός: Αναπόφευκτο το κλείσιμο των διοδίων για το Πάσχα

Βέβαια είναι δυνατόν, όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα να αυστηροποιηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άσκοπων μετακινήσεων.
Ωστε οι Αρχές να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους ασυνείδητους που θα θελήσουν να μετακινηθούν στα χωριά τους για το Πάσχα.
Για το λόγο αυτό και ανάλογα με τις συνθήκες, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα.
Όπως κλείσιμο των διοδίων στις Εθνικές, μπλόκα σε Επαρχιακές ή παράλληλες με τα Εθνικά Δίκτυα οδικές αρτηρίες ώστε να αποτραπεί κύμα φυγής από την Αθήνα.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα και η αύξηση του ποσού των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους «τολμηρούς» και κυρίως ασυνείδητους που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα.

Related Post
Σπάνιο χαρτονόμισμα του 1923 απεικονίζει την Αγιά Σοφιά χωρίς μιναρέδες και με χριστιανικό σταυρό!

Το χαρτονόμισμα των πεντακοσίων δραχμών με παράσταση της Αγιά Σοφιάς σχεδιάστηκε το 1921 από την American Banknote Company και παραδόθηκε Read more

ΠΟΛΙΤΙΚΗ : 30 εκατομμύρια σε όλους τους Δήμους για τα κτίρια των σχολείων

Στους 332 Δήμους της Χώρας κατανέμονται 30.000.000,00 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 41752/6.7.20, δημοσίευση 7.7.20). Υπογραμμίζεται Read more

ΚΟΡΟΝΟ ΙΟΣ : Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια- Χωρίς μάσκα στα εμπορικά κέντρα

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων Read more

ΚΟΣΜΟΣ : Ιστορική ψηφοφορία – Η Ουάσινγκτον γίνεται η 51η πολιτεία των ΗΠΑ

Τέσσερις δεκαετίες μετά την έναρξη της προσπάθειάς της να λάβει πολιτειακή υπόσταση η Ουάσινγκτον Π.Κ. (Περιφέρεια της Κολούμπια) έκανε ένα Read more