ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές – Από αύριο Πέμπτη το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Ο Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ εξηγώντας ότι οι ώρες λειτουργίας από αύριο είναι από τις 07:00 έως τις 22:00 και την ερχόμενη Κυριακή και οι επιχειρήσεις τροφίμων θα είναι ανοιχτά από τις 9:00 μέχρι τις 17:00.
Τέλος, όσον αφορά στις λαϊκές αγορές οι αγοραπωλησίες θα γίνονται με γάντια και διατηρώντας τα δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των καταναλωτών.
«Αν χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα», υποστήριξε ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ για την έλλειψη σε αντισηπτικά, πρόσθεσε πως «δίνουμε μια μεγάλη μάχη για την επίτευξη εισαγωγής πρώτων υλών για τη δημιουργία αντισηπτικών».
Παπαθανάσης: Από Πέμπτη 19 Μαρτίου το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Από αύριο Πέμπτη θα τεθεί σε ισχύ το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σήμερα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ καθημερινά, και 9 με 5 τις Κυριακές.
Ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η κατάσταση στην αγορά με τα αντισηπτικά θα εξομαλυνθεί την Παρασκευή, και επανέλαβε ότι θα πωλούνταν σε μονές συσκευασίες ενώ θα διατίθενται μέχρι τρία τεμάχια.
Για τις λαϊκές αγορές δήλωσε ότι θα πωλούν πλέον μόνο τρόφιμα, χαρτικά και είδη πρώτης ανάγκης και όχι βιομηχανικά προϊόντα, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι πάγκοι και άρα περισσότερος χώρος ανάμεσα στους πάγκους.
Σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές αγορές θα εξετάζεται συχνά, ώστε αν χρειάζεται να λαμβάνονται περισσότερα μέτρα.