ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Στους 49 οι νεκροί στη χώρα μας – 82 νέα κρούσματα

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων αλλά και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχονται πλέον σε 1.314.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 66 έτη και σε ποσοστό 57% με υποκείμενο νόσημα.
Ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 7 νέοι θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να ανέρχονται στους 49, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Από αυτούς οι 37 είναι άντρες και οι 12 γυναίκες.
Συνολικά στη χώρα έχουν υλοποιηθεί 16.732 επιδημιολογικά τεστ.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση των μασκών, αναφέροντας πως ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγία με την οποία σημειώνει πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους στην καθημερινότητα, εκτός και αν κάποιος είναι ασθενής ή φροντίζουμε κάποιον που νοσεί.