ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Κλειστές σήμερα οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, σήμερα, Σάββατο, οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με μείωση 50% των παραγωγών σε κάθε κλάδο.
Επίσης, ανέφερε πως από τη Δευτέρα θα μειωθεί ο αριθμός των καταναλωτών που θα βρίσκονται εντός σούπερ μάρκετ, αφού πλέον θα είναι ένας ανά 15τμ και όχι ανά 10τμ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και σημείωσε πως θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα και δημόσιους χώρους, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες.
Ακόμα ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η κυκλοφορία εκτός σπιτιού γίνεται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως μετάβαση στην εργασία ή επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση στην τράπεζα ή σε πρατήριο καυσίμων.
“Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, αλλά για πραγματική μάχη. Είναι επιτέλους η ύστατη στιγμή να αντιληφθούμε τη σημασία του «μένουμε σπίτι» και τηρούμε τις οδηγίες”, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.