Κοροναϊός: : ΒΙΝΤΕΟ από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος (Νέα ενημέρωση)

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα η οποία είχε ταξιδέψει στην Βόρεια Ιταλία. Είναι το πρώτο θετικό δείγμα κοροναϊού στην Ελλάδα που μπαίνει πλέον στην λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κοροναϊού.
Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.
«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγεινής των χεριών και της υγιεινής του βήχα», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κοροναϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»  και λαμβάνει αντιιική αγωγή. Επίσης όπως είπε πριν από λίγο ο κ. Τσιόδρας αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης και τα άτομα με τα οποία συναντήθηκε θα τεθούν σε οικειοθελή απομόνωση και θα επιτηρείται η υγείας τους.
Να σημειωθεί ότι η ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αφορά και το αεροπλάνο με το οποίο ενδεχομένως ταξίδεψε.
Ακόμη ο κ. Τσιόδρας συνέστησε στα άτομα που ταξίδεψαν στη Βόρεια Ιταλία και παρουσιάζουν συμπτώματα να μείνουν στο σπίτι και να απευθυνθούν στον γιατρό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr η ασθενής μετέβη στο νοσοκομείο χτες το βράδυ και αμέσως εισήχθη σε ειδικό θάλαμο. Τα μέτρα είναι δρακόντεια και δεν επιτρέπουν σε κανέναν συνοδό να εισέλθει στους θαλάμους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν κλείσει οι πόρτες και απαγορεύεται η έξοδος και των υπολοίπων ασθενών από τα δωμάτιά τους.

Ωστόσο εργαζόμενη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, ενώ οι κανόνες υγιεινής τηρούνται με μεγαλύτερη σχολαστικότητα λόγω του κρούσματος.