ΚΟΡΔΕΛΙΟ : Αρχές καλοκαιριού ανοίγει ξανά το υπόγειο πάρκινγκ στο Κορδελιό

«Ανάσα» στο μείζον πρόβλημα της στάθμευσης που ταλαιπωρεί και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Κορδελιού δίνει ο οικείος δήμος, καθώς μέχρι τις αρχές καλοκαιριού προγραμματίζει να παραδώσει το υπόγειο πάρκιγκ στην περιοχή, χωρητικότητας 150 θέσεων, το οποίο είχε κατεβάσει «ρολά» τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.
Το φάκελο του έργου άνοιξε η νέα διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με το δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη να ζητά επίσπευση των εργασιών στο χώρο, προκειμένου, το πάρκιγκ στην πλατεία Ελευθερίας, να είναι σε θέση να παραδοθεί τον προσεχή Ιούνιο, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες που δίνουν μάχη για μια θέση στάθμευσης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο makthes.gr ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Αλεξανδρίδης το πάρκιγκ, το οποίο θα το λειτουργεί ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης, θα προσφέρει 150  θέσεις στάθμευσης στην περιοχή του Κορδελιού, η οποία είναι πλέον πυκνοκατοικημένη και οι πολίτες τις έχουν ανάγκη.  «Ο χώρος παρέμενε κλειστός, άρα αναξιοποίητος και έχω δώσει εντολή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται με απευθείας ανάθεση, καθώς το κόστος είναι ακριβώς στο όριο που βάζει ο νόμος» τόνισε ο δήμαρχος, γνωστοποιώντας ότι το πάρκιγκ, εκτός απροόπτου θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές καλοκαιριού.
Σε εξέλιξη οι εργασίες στις εγκαταστάσεις
Στο πλαίσιο των διαδικασιών που τρέχει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι και η ανανέωση της αδειοδότησης του υπόγειου πάρκιγκ, καθώς και οι εργασίες πέριξ των εγκαταστάσεων και η στεγανοποίησή τους. «Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να ανανεώσουμε την άδεια λειτουργίας του χώρου στάθμευσης, ενώ ήδη δουλεύουμε  για να αδειάσουμε το χώμα που υπάρχει στην πάνω πλευρά και να γίνει η στεγανοποίησή του, ενώ παράλληλα θέλουμε να κάνουμε την ανάπλαση του χώρου με την αναβάθμιση της παιδικής χαράς, με νέα σύγχρονα υλικά, προσφέροντας ένα νέο χώρο για παιχνίδι στα παιδιά της περιοχής» υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρίδης.
Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αδιαφορία που επέδειξαν, τόσο η προηγούμενη, όσο και οι παλιότερες διοικήσεις του δήμου, καθώς, όπως είπαν, αγνόησαν ότι στο Κορδελιό υπάρχουν εξίσου αυξημένες ανάγκες με τον Εύοσμο και πως είναι μια περιοχή, όπου οι πολίτες ταλαιπωρούνται από την έλλειψη στάθμευσης.
«Παρότι υπήρχε από το 2020 σχετική μελέτη του έργου, δεν προχώρησε ποτέ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό» τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι Δημοτική Ενότητα Κορδελιού έχει και αυτή σοβαρό πρόβλημα με τη στάθμευση και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου υπάρχουν διαρκώς διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.

Πηγή: makthes.gr