ΚΟΙΝΩΝΙΑ : “Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα…” λέει ο Αρχιμανδρίτης

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης δηλώνει ότι είναι ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε πολίτες στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας συνολικά 1.340.000 ευρώ.
Σε βάρος του ίδιου κι ακόμα τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού και κατά εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
«Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μου το επιτρέπει ο εισαγγελέας. Αν μου φέρεται ένα χαρτί από την εισαγγελία που μου δίνει την άδεια να μπορώ να μιλήσω και να σας πω τα πάντα» λέει στο newsit.gr και τον Άγγελο Λαμπίδη o αρχιμανδρίτης που ιερουργεί για 39 συνεχόμενα χρόνια σε συγκεκριμένη εκκλησία της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας προσθέτει: « Δεν φοβάμαι, εάν φοβόμουν δεν θα βρισκόμουν στο ναό και δεν θα περιφερόμουν γύρω από αυτόν ώστε να μπορεί να με βλέπει ο κόσμος. Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης».
Ο 68χρονος αρχιμανδρίτης μαζί με έναν 61χρονο ιερέα ο οποίος έχει καθαιρεθεί και τέσσερα ακόμα άτομα φέρονται να εξαπάτησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης και να τους άρπαξαν 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Η κομπίνα φέρεται να είχε στηθεί με πρωταγωνιστή τον 68χρονο Αρχιμανδρίτη ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως τον επόμενο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης.
Για το περιστατικό, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης
«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.
Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».