Κλέφτες και Αστυνόμοι : Απολογισμός Άμεσης Δράσης για το 2019

Απολογισμός Άμεσης Δράσης για το 2019 – Δείτε αναλυτικά πόσες συλλήψεις και πόσοι έλεγχοι έγιναν

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιχειρώντας να καταστήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για προσωπική ευημερία, κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη, θέτει ως άξονα δράσης της, την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικότητας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, την καλλιέργεια πνεύματος ευνομίας και αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες.
Με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, ζήλο και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, επιχείρησε να πετύχει τη συνεχή παροχή υπηρεσιών, την άμεση επέμβαση σε συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος και την πραγματοποίηση συνεχών περιπολιών για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν, αξιοσημείωτη είναι η δραστηριότητα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, με τις εξειδικευμένες ομάδες δικυκλιστών «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ. και τα άρτια καταρτισμένα πληρώματα περιπολικών η αποστολή των οποίων είναι η άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών, η γρήγορη προσέγγιση και η ταχύτατη επέμβαση σε συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ ταυτόχρονα συνδράμουν σε επιχειρήσεις άλλων αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης.
Η αυτόφωρη σύλληψη σημαντικού αριθμού παραβατών, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια, οφείλεται, πλην της πολύτιμης για το αστυνομικό έργο ενεργοποίησης των πολιτών, στις επίμονες, μεθοδικές, υπεύθυνες και φιλότιμες προσπάθειες των μελών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία κίνησής τους μέσα στην πόλη, ακόμη και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, την αποδεδειγμένα άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών και τη μετάβασή τους ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αντιλαμβανόμαστε ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι συνυφασμένη τόσο με την αίσθηση καθήκοντος που τους διακρίνει, όσο και με τη μορφή ευέλικτης αστυνόμευσης που ασκούν.
Κατά το έτος 2019, κατάφεραν να αποτρέψουν κυρίως:
• κλοπές,
• εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
• πώληση λαθραίων τσιγάρων,
επιλήφθηκαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους κατά τους οποίους εντόπισαν, συνέλαβαν και βεβαίωσαν παραβάσεις, κατά περίπτωση, σε:
• φυγόποινους, αλλά και καταζητούμενους δυνάμει σχετικών ενταλμάτων,
• αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και
• άτομα που εκδίδονταν παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

Η δραστηριότητά τους αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Ανταπόκριση-συνδρομή σε περιστατικά που δόθηκαν από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης 

 

Έλεγχοι ατόμων Έλεγχοι οχημάτων Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα Συλλήψεις αλλοδαπώνοι οποίοι

στερούνταν

νομίμων εγγράφων

Βεβαίωση παραβάσεων
37.932 85.468 33.674 3.398 1.862 1.980
Τονίζεται επίσης η καθοριστική συμμετοχή τους σε γέφυρες ζωής, κατά τις οποίες φροντίζουν να γίνεται στον μικρότερο δυνατό χρόνο η μεταφορά του ασθενούς ή της εγκύου με σταθμό του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον ή πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα, εξασφαλίζοντας “ανοιχτούς” δρόμους.
Το προσωπικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης παρά τους υψηλούς κινδύνους, την έκθεση σε έντονα καιρικά φαινόμενα και την συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση, που η φύση του καθήκοντός τους επιβάλλει, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το ίδιο ενδιαφέρον και τον ίδιο ζήλο.