Θεσσαλονίκη : Καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου για τη θέση του ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» για τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τη θέση του ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Έλλειψη των τυπικών προσόντων που απαιτούνται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης καταλογίζει στον νυν Γραμματέα Ευθύμη Φωτόπουλο ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της παράταξης, η οποία επικαλείται τα στοιχεία της Παράλλαξης, «ο κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, αντινομάρχης της αλήστου μνήμης διοίκησης Ψωμιάδη, σπούδασε στην (διετούς φοίτησης) Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και εργάστηκε ως δάσκαλος.
»Τα προσόντα διορισμού (παρ.2 αρ.161 ν.3584/2007 ως ισχύει), για τους Γενικούς Γραμματείς στους Δήμους είναι ότι οφείλουν να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ), όπως προβλέπεται στο άρθρο 82 του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτος διετούς εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας. Αντίθετα στο ΦΕΚ διορισμού του αναφέρεται ως απόφοιτος ΑΠΘ.
»Για να εξομοιωθεί το πτυχίο της καταργημένης Ακαδημίας Φλώρινας με ΑΕΙ, έπρεπε να φοιτήσει σε ΑΕΙ ή να περάσει ειδικές εξετάσεις. Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης στην οποία λέει ότι φοίτησε (αλλά όχι ότι πήρε πτυχίο) είναι ΤΕΙ στην Κοζάνη. Όμως δεν αναφέρεται ως πτυχιούχος ΤΕΙ ούτε στο βιογραφικό του ούτε στο ΦΕΚ διορισμού».
«Από το βιογραφικό του δεν φαίνεται να εργάστηκε πουθενά, βιοπορίζεται σε έμμισθες θέσεις διοικητικών συμβουλίων και πολιτικών οργάνων. Ο διορισμός του στη θέση του Γ.Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης μοιάζει πλέον προβληματικός. Ο δήμαρχος και όσοι τον υπέγραψαν οφείλουν να απαντήσουν άμεσα», σημειώνεται στην ανάρτηση της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης».
Απαντώντας πηγές από την διοίκηση του δήμου τονίζουν ότι ο κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Δυνάμει αυτού του τίτλου σπουδών προσλήφθηκε σε θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «η ανωτέρω πρόσληψη ελέγχθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όσο και από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ( Εθνικό Τυπογραφείο) και η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ».
Εξάλλου, σύμφωνα με την διοίκηση, «η ανωτέρω πρόσληψη διενεργήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 161 του Ν. 3584/2007, σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα Σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης».

www.voria.gr