ΚΑΛΟΧΩΡΙ NEWS : Περπατώ και γνωρίζω: Πεζοπορία στον «Κόκκινο δρόμο»

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει Εκπαιδευτική περιήγηση στον Κόκκινο δρόμο του Καλοχωρίου «Πεζοπορία στον ¨Κόκκινο δρόμο» του Καλοχωρίου», για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00.
Η έναρξη της πεζοπορίας είναι η είσοδος του “κόκκινου δρόμου” διασχίζουμε την λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε τα φοινικόπτερα (φλαμίγκος) που βρίσκουν καταφύγιο εκεί, συνεχίζουμε για 1300μ στο παράκτιο μέτωπο του Καλοχωρίου και περνάμε απέναντι στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, όπου θα περπατήσουμε για 1000μ έως την λίμνη του Φιλίππου. Η ξενάγηση και ενημέρωση θα γίνει από μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις».
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή.
Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα.Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης, για εξασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας, λόγω κορωνοϊού. Η διαδρομή της περιήγησης δεν θα περιλαμβάνει άλλες μετακινήσεις με αυτοκίνητο και όλες οι κινήσεις θα γίνουν με πεζοπορία.
Η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 7 χλμ. Οι συμμετέχοντες επιβάλλεται να φορούν κατάλληλα ενδύματα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και να αποφύγουν τα έντονα χρώματα, προκειμένου να βοηθούνται στην προσέγγιση των υγροτόπων. Απαραίτητα θα είναι τα κατάλληλα υποδήματα, ιδιαίτερα εφόσον προηγηθούν βροχές (λόγω πιθανών τμημάτων με νερά), γιατί θα κινηθούμε σε πολλές χωμάτινες διαδρομές και με βλάστηση σε κάποια μέρη. Τονίζεται ότι η παρατήρηση των πουλιών θα γίνει μόνο με τα προσωπικά διατιθέμενα μέσα (διόπτρες, κιάλια, εστίαση φωτογραφικών μηχανών κ.λ.π.).
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00, στη είσοδο του Κόκκινου δρόμου (https://www.google.com/…/data=!4m5!3m4!1s0x0…) στο Καλοχώρι ή στις 10.30 μπροστά στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου και αναχώρηση για Καλοχώρι.
Οι επιλογές της ατομικής διαδρομής σας με αυτοκίνητο και με πιθανή αναχώρηση από το Ωραιοκάστρου φαίνονται στον σύνδεσμο (πατήστε Ctrl + κλίκ) (https://www.google.com/…/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5…).
Η δράση δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από Covid 19. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του. Η συμμετοχή στη δράση συνιστά αποδοχή του παραπάνω πλαισίου ευθυνών και αποκλείονται όσοι δεν συμμορφώνονται.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στο 6977452975 (τηλέφωνο ή SMS) είτε και e-mail στο peposo2011@gmail.com. Η τελική κατάσταση συμμετεχόντων θα οριστικοποιηθεί την παραμονή της δράσης, με βάση τα ισχύοντα μέτρα και θα ενημερωθούν άπαντες σχετικά. Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν μαζί μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα: e-mail: peposo2011@gmail.com https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts