ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : 100% πράσινο! Να γίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο! 

100% πράσινο! Να γίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο! 
Συγκέντρωση του Δικτύου SOSε τα Δέντρα, το Σάββατο, ώρα 18.00 στη ΔΕΘ 
Το Δίκτυο για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα» σας προσκαλεί στη συγκέντρωσή του, το Σάββατο 18 Μαϊου, ώρα 6 μμ., στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη ΔΕΘ, (από την οδό Αγγελάκη), για να γίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο! Η συγκέντρωση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων του Δικτύου «SOSε τα Δέντρα», που θα συνεχιστούν σε συνεργασία και με άλλες ομάδες της πόλης, για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου. 
Σύμφωνα με το Δίκτυο SOSε τα Δέντρα:  
Το φαραωνικό σχέδιο για την εντατική οικοδόμηση του χώρου της ΔΕΘ περιλαμβάνει 5 τεράστια περίπτερα, διαστάσεων μεγαλύτερων του Παλαί Ντε Σπορ το ΚΑΘΕ ΕΝΑ από αυτά, εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο, πολυώροφο ξενοδοχείο, πάρκινγκ 2.000 θέσεων (σε τοποθεσία με αρχαιότητες στο υπέδαφος!).
Οι πρόσφατες εξαγγελίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η φύτευση 95 στρεμμάτων αρκεί για να βαφτιστεί ο χώρος «Μητροπολιτικό Πάρκο».  
Όμως: 
Στη Θεσσαλονίκη, με το λιγότερο πράσινο, τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους και την υψηλότερη πιθανόν ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη, με 187.000 τ.μ. του Σέιχ Σου να καταστρέφονται από τον flyover και από την οικοπεδοποίηση, με την κλιματική κρίση να δημιουργεί ήδη ασφυκτικές συνθήκες και αφόρητη ζέστη, δεν έχουμε ανάγκη από ακόμα ένα ξενοδοχείο, περισσότερο τσιμέντο, άσφαλτο, ρύπανση και την καρδιά του κέντρου βορά στα κέρδη των εργολάβων! 
Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι:
– να μεταφερθεί η ΔΕΘ στα περίχωρα της πόλης, όπως συμβαίνει με τα μεγάλα σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα σε όλες της πόλεις της Ευρώπης,
– να δημιουργηθεί επιτέλους ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα καταλαμβάνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον χώρο της ΔΕΘ και θα μας χαρίζει οξυγόνο, δροσιά, πράσινο δημόσιο χώρο για χαλάρωση, αθλητικές δραστηριότητες, αναψυχή για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ! 
Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα”