ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Καϊτεζίδης: “Ναι στις κάμερες στο δημόσιο χώρο με προστασία των προσωπικών δεδομένων”

Στο θέμα της ασφάλειας των δημοτών με τοποθέτηση καμερών και την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
«Στην Ελλάδα δε μπορεί όλα όσα είναι κεκτημένα σε δημοκρατίες δυτικού τύπου να τα κάνουμε με 30 χρόνια καθυστέρησης» τόνισε, σημειώνοντας ότι  υπάρχει εγνωσμένο πρόβλημα της αστυνόμευσης στις πόλεις» κι επομένως δε μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής όταν «ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής μέσα στο σπίτι του»
Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνούν οι δήμαρχοι γιατί «όλοι τραβάμε τα ίδια» όπως λέει ο κ. Καϊτεζίδης ο οποίος εκφράζει τον παραλογισμό του πράγματος «Θεωρώ τελείως παρανοϊκό  να μη μπορούμε να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των συμπολιτών μας, πληρώνοντας εμείς οι ίδιοι, η αυτοδιοίκηση, από τα χρήματά της, εταιρίες σεκιούριτι ώστε να γίνονται προληπτικές περιπολίες. Εμείς προτιθέμεθα να το κάνουμε αλλά…απαγορεύεται»
«Ναι οι κάμερες στο δημόσιο χώρο με προστασία των προσωπικών δεδομένων ώστε να έχουμε τη δυνατότητα κάθε δήμος να επιτηρεί τις γειτονιές του από εγκληματικές και κακόβουλες ενέργειες. (π.χ. βανδαλισμούς σε παιδικές χαρές) λέει ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι «Όλοι οι δήμοι τραβάμε τα ίδια από ανθρώπους που κάνουν έκνομες ενέργειες επειδή νιώθουν ασφαλείς» Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «εμάς μας ενδιαφέρουν οι ενέργειες, όχι τα πρόσωπα» σημειώνοντας ότι η τοποθέτηση καμερών  είναι καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών κι επισημαίνοντας: «Με την ευκαιρία του ντιμπέιτ για το δήμο Αθηναίων, συνεχίστηκε αυτός ο διάλογος και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν κάμερες στους δήμους. Φυσικά, με όλους τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως γίνεται στις ευρωπαϊκές πόλεις»