ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσής της γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, παράλληλα με την εορτή του πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.
Επίκεντρο των εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου όπου θα τελεστεί η καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη καθόλη τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου.
Οι εκδηλώσεις όπως πάντα ξεκινούν στις 08.00 π.μ. από τον Λευκό Πύργο, με την έπαρση της σημαίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ακολούθως θα ψαλεί στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, με την παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου και τη συμμετοχή της Πολιτειακής, Πολιτικής, Στρατιωτικής ηγεσίας και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις 12:30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίδειξη από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Τριών Κλάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της Διμοιρίας Επιδείξεων της ΣΣΑΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της  επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης  και του έπους του 1940, με εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Μαρία Καβαλά στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με θέμα: «Η επισιτιστική κρίση στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής Κατοχής και σύγχρονοι προβληματισμοί», ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ημέρας
Καθόλη τη διάρκεια των εορτασμών βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων.
Για σήμερα ειδικότερα βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση στάθμευσης από τις 05.00 π.μ. μέχρι και τις 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στους παρακάτω δρόμους:
•    Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
•    Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.
•    Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.
•    Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.
•    Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
Από τις 10.30 π.μ. μέχρι ώρα τις 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.