Θεσσαλονίκη: Το «Χωριό των Μαγεμένων» φέτος τα Χριστούγεννα

Το “Χωριό των Μαγεμένων” αναμένεται να “ζωντανέψει” για πρώτη φορά τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη αγορά, με 34 ξύλινα σπιτάκια, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τον κεντρικό δήμο στην οδό Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, με στόχο να μεταφερθεί η εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους.
Στα ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια που θα τοποθετηθούν στο χώρο, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν -μεταξύ άλλων- χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά, πίτες και ζαχαρωτά, γλυκά του κουταλιού, ζεστά και κρύα ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια.
Πιο συγκεκριμένα, το “Χωριό των Μαγεμένων” θα λειτουργήσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2020 στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Παράλληλα, η πλατεία θα ονομαστεί σε “Πλατεία των Μαγεμένων” καθώς από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα θα πραγματοποιούνται στο χώρο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά.
Η “μεταμόρφωση” του χώρου πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου σε χριστουγεννιάτικο χωριό θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος, ως συμμετέχων φορέας στην οργάνωση των εκδηλώσεων και των δράσεων, αναλαμβάνει την ανάθεση της φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρία καθώς και την εποπτεία της καθαριότητας.
Related Post
Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Αυτά τα Χριστούγεννα βοηθάμε με τον δικό μας τρόπο το ορφανοτροφείο θηλεών “Μέλισσα”.

Διαβατά : Χριστουγεννιάτικο “BAZAAR” Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Διαβατών

  Εν όψη των γιορτών των Χριστουγέννων ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών θα διοργανώσει Χριστουγεννιάτικο "BAZAAR" Read more

Δήμος ΔΕΛΤΑ :  Προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα 2019

Συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου Δέλτα είχε ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Read more

ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ 2019 : Η πόλη θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα από τις 7 Δεκεμβρίου

«Φέτος κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια, στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμος ο διάκοσμος στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους με το δέντρο Read more

error: Content is protected !!