Θεσσαλονίκη : Ο Μιχάλης Γεράνης επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κ.Μ.

Ο Μιχάλης Γεράνης επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γεράνης εξελέγη πρόεδρος με 60 ψήφους, ενώ υπήρξαν δύο λευκά και ένα άκυρο.
Ο κ. Ζέρβας εξελέγη αντιπρόεδρος με 59 ψήφους και 4 λευκά.
Οι υποψηφιότητες Γεράνη και Ζέρβα ήταν και οι μοναδικές για την προεδρία και αντιπροεδρία του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα. «Δεσμεύομαι ότι με την ίδια θέληση και το ίδιο πείσμα θα δουλέψουμε ενωτικά στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Δεσμεύομαι ότι με δουλειά θα δώσουμε λύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γεράνης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του, δήλωσε πως «όλα όσα ονειρευόμαστε και όλα όσα σχεδιάζουμε να είμαστε σε θέση να τα υλοποιήσουμε αυτή την τετραετία, για να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν τους καρπούς των χρημάτων που δίνουν προς τους δήμους».
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε πως οι δήμαρχοι μέσα από τον ΦΟΔΣΑ στέλνουν «ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού».
Οι εκλογές, πέρα από την ανάδειξη του προέδρου και του αντιπροέδρου, αφορούσαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα και έγιναν σε ένα Σώμα 67 εκλεκτόρων των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, που ορίστηκαν από τα δημοτικά συμβούλια.